Unika trender för förlovningsringar 2022

En förlovningsring som är unik har element som inte är vanliga, till exempel en dubbel halo, en fin form av diamant eller färgad ädelsten. Till skillnad från andra förlovningsringar speglar unika förlovningsringar en unik stil.

Hur man väljer en unik förlovningsring

Tänk på dessa faktorer när du väljer en unik förlovningsring:

  • Gillar din partner extra glitter eller en klassisk look? Tänk på deras andra smycken och garderob för att bestämma deras favoritstil.

  • Är mitt diamanten i fokus, eller är det diamantens invecklade infattning? Ditt öga bör fokusera på det element som omedelbart fångar din uppmärksamhet när du tittar på ringen.

  • Tänk på ringens design om 10 eller 20 år och försök lägga undan det som är populärt nu. Att välja en ring som klarar tidens förändringar, är för dig och din partner är viktigare än en klassisk eller standard design.

  • Diamanter finns i många olika former. Se till att infattningen kan hålla diamanten kanter säkert om du väljer en diamant med spetsiga kanter, till exempel marquise formad diamant.

Kostnad för unika förlovningsringar

Beroende på din karat vikt, diamant infattning och andra funktioner kan unika förlovningsringar kosta från 9900 SEK till 200 000 SEK eller mer. Det finns ingen universell prisklass för unika förlovningsringar, men de kan också vara dyrare beroende på deras design.

I allmänhet spenderar par omkring 20 000 SEK - 150 000 SEK på unika förlovningsringar. Att betala mer för en förlovningsring är mindre viktigt än att välja en unik design. 

Kom ihåg de grundläggande kraven

Våra experter säger att det är avgörande att följa alla rätt steg när du väljer en unik förlovningsring, även om det inte är det enklaste valet. Nedan följer viktiga råd att följa:

  • Bli bekant med dina leverantörer. En person bör inte köpa en unik förlovningsring av någon de inte litar på, precis som de inte skulle köpa en billig bil från internet utan att ta den på en provkörning först.

  • Undvik påtryckningar till varje pris. Du kommer aldrig att bli pressad till att utföra ett köp av välrenommerade säljare av unika förlovningsringar. Gå helt enkelt bort om du känner dig obekväm.

  • Bekräfta förväntningarna. Även om stenen är infattad i annorlunda fattning eller ett ovanligt material spelar karat vikten fortfarande en nyckelroll. En ren pärla duger inte för din bättre hälft om de tror att större är bättre.

Våra smeder och juvelfattare besitter 40 års erfarenhet av arbete med ädelmetaller och ädelstenar. Vi erbjuder kostnadsfria konsultationer, hemtestning av ringar och graderade stenar från institut som GIA och IGI.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad

Var den första att veta om exklusiva designsmycken, få de senaste kampanjerna direkt till din inkorg!