VILLKOR

Förord

Silvia Berlain är ett företag som designar och tillverkar exklusiva diamantsmycken. Smyckena finns som färdiga framtagna produkter eller tillverkas smycket efter kundens egna önskemål.
I denna sida kommer företaget presentera sina villkor (“Terms & Conditions”). Det är nyttig information för dig som kund att läsa, det handlar om köpet av våra produkter som kommer användas av dig.

Vårt ansvar / Företagets sociala ansvar

På Silvia Berlain arbetar vi endast med ädelstenar / diamanter som är konfliktfria. Diamanterna som handlas kommer enbart och exklusivt från världens största diamant institut. Alla våra diamanter kommer med ett diamant ID och medföljande certifikat som speglar diamantens identitet och ursprung.

För oss är det viktigt att företagets operationer bidrar till en bättre värld, visst är det ett stort nöje för oss att kunna förse dig eller din bättre halva med ett diamantsmycke. Men lika viktigt är det viktigt att vi ser till att genom hela vår leveranskedja, inte förekommer något barnarbete eller användning av konfliktdiamanter.

För att se till att arbetarna i gruvorna och i området har möjlighet till att skapa sin egna kunskap och förstå världen ur ett synsätt med kunskap donerar vi en del av vår vinst till barn i Afrika. På så sätt sluter vi cirkeln och ser till att “karman” inte slutar hos diamanten, utan för varje köpt diamant kommer en del av pengarna att gå tillbaka till första steget. Nämligen gruvarbetarna så att utbilda sig och vara konkurrenskraftiga individer runt om i världen.

På Silvia Berlain tror vi på kunskap.

Garantier 

På Silvia Berlain tror vi så starkt på våra produkter, att vi erbjuder livstidsgaranti på ditt smycke. Diamanten är världens starkaste (naturliga) material, så för oss är det en självklarhet att vi skall erbjuda en livstidsgaranti. Men för exempelvis guld och platina som är material som tål slitage och “stress” är det viktigt att du (var 4:e år) skickar in ditt smycke till oss för en inspektion för att undersöka integriteten av konstruktionen av smycket så att det inte försvagats. Vi kommer utan kostnad att utföra förstärkningen och undersökningen.

Betalning

Som betalningslösning har Silvia Berlain tecknat avtal med Klarna (556737-0431) och PayPal (516405-8264) för att garantera dig som kund marknadens bästa och högsta säkerhet för din betalning. Det är viktigt att våra kunder känner sig trygga i att kunna utföra en betalning utan att behöva tänka på intrång eller andra olyckor som kan ske, med andra ord är du helt säker hos oss. Dina uppgifter är alltid skyddade mot 3:e part!

Ett urklipp från Klarna användarvillkor: 

“Klarna Bank AB (publ) är registrerat hos Bolagsverket med organisationsnummer 556737-0431 och har sitt huvudkontor på Sveavägen 46, 111 34 Stockholm.

Klarna har ett dataskyddsombud och ett team bestående av dataskyddsspecialister. Vi har också ett kundervice-team som hanterar dataskyddsfrågor. Du kan nå samtliga dessa via dataskydd@klarna.se. Vill du särskilt nå Klarnas dataskyddsombud ange detta i ämnesfältet.

Klarna Bank AB (publ) följer svensk dataskyddslagstiftning.
Besök gärna www.klarna.se för mer information om Klarna.“

För mer information om Klarna, klicka här.

Ett urklipp från PayPals användarvillkor: 

“På PayPal kommer din sekretess först. Som ett pålitligt globalt betalningsföretag skyddar vi inte bara dina uppgifter – vi respekterar dem. För att leva upp till detta gör vi mer än bara följer sekretessbestämmelserna. Vi införlivar synsättet "sekretess kommer först" i alla våra produkter och tjänster. 

I PayPals sekretessmeddelande beskrivs PayPals rutiner för insamling av information och hur vi använder, lagrar, utlämnar och skyddar denna information. Sekretessmeddelandet gäller PayPals webbplats och alla relaterade webbplatser, program, tjänster och verktyg oavsett vilken enhet eller metod som du använder för att komma åt plattformarna.”
För mer information om Paypal, klicka här.

Beställning

Felskrivning

Vi reserverar oss för felskrivningar och felprissättningar. Då branschen för smycken ingående produkter är råvaror som handlas på den internationella marknaden kan pris fluktuera, därför kan ibland (väldigt sällan) priset på ditt köpta smycke skilja sig lite från det som står. Om slutpriset blir högre än det priset du betalat som kund med upp till 1% kommer vi stå för kostnaderna. Om priset stigit mer än 1%, kommer försäljningsteamet att kontakta kund och informera om situationen, skulle du vara missnöjd så ger vi dig rättighet att upphäva köp.

“Oj, jag behöver korrigera beställningen”

Vi är människor, ibland blir det helt enkelt fel! Om du mot all förmodan upptäckt att det blivit något fel i din beställning, går det att efter korrigera din beställning. Om smycket tagit sig så långt att det är i transport så bokar vi ett möte om hur vi på bästa möjliga sätt kan lösa situationen. Se bara till att maila oss så fort som möjligt!

Silvia Berlains rätt att upphäva ett köp

Silvia Berlain AB förbehåller sig rätten att upphäva köp följande tillfällen:

  • Produkt inte längre finns.

  • Avbrott i leveranskedja.

  • Bedrägeri (som även kommer att Polisanmälas).

  • Force majeure.

Leverans

Leveranstid

Leveranstiden för ett smycke är i det stora hela likadant för alla smycken i produktlistan
(utom armband och egen design):

  • Ringar =  2-3 veckor

  • Örhängen = 2-3 veckor

  • Halsband = 2-3 veckor

  • Armband = 2-3 veckor

  • Egen design = 2-4 veckor

Påskyndad leverans / Expressleverans

Det finns möjlighet för att påskynda processen av ditt beställda smycke, om tiden är pressad och behöver levereras så snabbt som möjligt. Då extra prioriterar vi ett smycke och skickar det med expressleverans, vi tar endast betalt för expressleveransen eftersom det blir ett kostnadspåslag för oss. Var därför noga att kommentera det i “ytterligare information”, när du fyller in uppgifter om “Leverans och Betalning”.

Gratis frakt

På Silvia Berlain har vi valt att erbjuda gratis frakt på alla våra smycken.

Frakt

Inom Sverige fraktas alltid våra produkter med Postnord Sverige som Silvia Berlain tecknat avtal med. Din produkt fraktas alltid som högsta prio och med försäkring, då är det vanliga postnord rutiner som gäller. Läs mer om postnord här.
Om priset på ett individuellt smycke överstiger en summa på 100 000 kr kommer andra fraktföretag att användas som är specialiserade på frakt av gods med högt värde och fraktvolym.

För transporter utanför Sverige har Silvia Berlain tecknat avtal med FedEx International. När en av våra produkter levereras med FedEx kommer produkten alltid fram till din dörr. För ytterligare information är det vanliga FedEx rutiner som gäller, läs mer om det här.

Öppet köp, bytesrätt och returer

Våra produkter kommer alltid med 90 dagars öppet köp, från och med att konsument och Silvia Berlain ingått i ett köpeavtal. Vi följer konsumentköplagen i Sverige och EU för att säkra att vi har goda rutiner och att kunden kan känna sig trygg i att handla ett smycke från oss. Öppetköp gäller för alla smycken i vår kollektion på hemsidan. Skulle det vara så att kund känner är missnöjd eller exempelvis gjort felval, står vi vid din sida och ser till att allt löser sig för dig.

Har ni beställt en ring utanför vårt ordinarie sortiment som inte finns tillgänglig på hemsidan, tex. egendesignad enligt era önskemål är ringen fråntagen returrätt. Graverade ringar anses vara specifikt tillverkade enligt önskemål och är därför inte möjliga att returnera.

Har du designat din eget smycke utanför det som finns i vår kollektion? På grund av att egendesignade smycken kan vara väldigt unika och personliga, gäller inte öppet köp på dessa. Istället erbjuder vi 90 dagars bytesrätt mot ett smycke i samma eller en högre prisklass. Består smycket av diamanter i en annan kvalitet än SI/H eller är lika med eller större än 0,9 carat, så tas dessa inte emot i en retur oavsett prisklass.

Vi hjälper er alltid med bästa möjliga lösning vid öppetköp, bytesrätt och retur. Har du frågor gällande detta? Kontakta gärna oss per mejl: hej@silviaberlain.com

Force majeure

För situationer eller tillfällen kontroll då förpliktelser inte är möjliga att fullfölja har Silvia Berlain därför en force majeure klausul. Med force majeure avses vanligen krig, upplopp, brand, naturkatastrofer (som översvämning, orkan, jordbävning, extrem nederbörd), explosioner, strejk, nya lagar som förbjuder fullföljandet av avtalet och liknande.

Gällande lag

Det som i första hand styr din rättighet på marknaden är Sveriges gällande och rådande lagar.
Som konsument är du alltid skyddas av konsumentköplagen, urklipp från konsumentköplagen:

2 §   Lagen gäller även beställning av en vara som skall tillverkas. Om beställaren skall tillhandahålla en väsentlig del av materialet, gäller därutöver 4 § första stycket samt 6 och 7 §§ konsumenttjänstlagen (1985:716).
Lagen gäller inte avtal som innebär att den som skall leverera en vara även skall utföra arbete eller någon annan tjänst, om tjänsten utgör den övervägande delen av hans förpliktelse.

Lag (2002:587).”

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad

Var den första att veta om exklusiva designsmycken, få de senaste kampanjerna direkt till din inkorg!