SILVIA BERLAIN

ALLIANSRINGAR

Matcha din alliansring från Silvia Berlain med din förlovningsring.
Välj bland vår kollektion eller designa din egen idag!
 

Alliansring – En modern vigselring som symboliserar evig kärlek

En alliansring (benämns även som diamantband) är en modern vigselring fattad med diamanter som symboliserar evig kärlek. Alliansringar kan bestå av diamanter runt en tredjedel-, halva- eller hela ringen. Hur mycket diamanter som ringen skall bestå av bestäms av dig själv och vad du tycker är fint och elegant. Eftersom alliansringen köps som en vigselring, dvs. efter att du köpt din förlovningsring, behöver du tänka på att hitta en alliansring som matchar din nuvarande ring. Har du en slät förlovningsring utan sidostenar, spelar det ingen roll hur mycket diamanter du har på din alliansring. Har du istället en förlovningsring med ett visst antal stenar, så tycker vi att du ska matcha de båda ringarna så att diamanterna omfattar minst lika stor del som förlovningsringen.

Vi har alliansringar i olika former och stilar, hittar inte du vad du söker eller vill du ändra något på våra befintliga ringar, var vänlig kontakta oss, så hjälper våra smyckes- och diamant specialister dig att göra rätt val.

Vi hjälper till att designa din egen alliansring även om det gäller att göra ringen smalare, bredare eller om du till exempel vill ha andra former på diamanterna.

Kan man ha alliansring som förlovningsring?

Det allra vanligaste är att alliansringen används som en vigselring. Det finns dock inga regler som säger att ringen endast får användas som en vigselring. Hittar du en alliansring som är fin och som du vill använda som förlovningsring, så tycker vi att du ska göra det valet. Alliansringar är ett smycke som alltså går att använda som både vigsel-och förlovningsring.

Vad är en alliansring?

En alliansring är en typ av vigselring som är infattad med diamanter på ringen. Antal diamanter som är infattade beror på skenans bredd och vilken ringstorlek ringen har. Det allra vanligaste är att ringen består av diamanter runt en tredjedel-, halva- eller hela ringen. Hur mycket diamanter man väljer att ha är en smaksak och en budgetfråga. Det finns därför ingen korrekt tumregel att utgå ifrån.

Vad kostar en alliansring?

Priset på en alliansring varierar beroende på vilken typ av diamant man väljer på ringen samt hur många carat diamanter som ringen består av. Alliansringar med naturliga diamanter är vanligtvis lite dyrare än alliansringar med labbodlade diamanter. En prisindikation på vad en alliansring kostar varierar mellan 10 000kr och 20 000kr. Hos oss erbjuder vi möjlighet att anpassa och tillverka din ring utifrån dina förutsättningar och önskemål.

Hur designar man egen alliansring?

Att designa sin egen alliansring behöver inte vara så komplicerat som det låter. Det börjar oftast med en idé, en bild eller en vision. Därefter kan du kontakta oss under fliken Egen design enligt instruktioner, så kontaktar våra specialister dig för att diskutera dina idéer vidare och göra din dröm till verklighet.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad

Var den första att veta om exklusiva designsmycken, få de senaste kampanjerna direkt till din inkorg!