Bröllopsplanering

Vad ska man tänka på inför sitt bröllop?

Att förlova sig och köpa förlovningsring kan kännas komplicerat och ta tid, fram till den dagen det är dags att planera sitt bröllop. Bröllopsdagen är bland det mest minnesrika ögonblicket i ditt liv. Det är en dag där brudparet lovar att vara med varandra i nöd och lust, ett bevis på att man älskar varandra och en dag av kärlek och glädje med människor du tycker om.

Er bröllopsdag skall vara perfekt och därför har vi samlat all information du behöver för att underlätta inför din bröllopsplanering.

Hur många personer skall du bjuda och hur stor budget har du?

Det första steget när du skall planera ditt bröllop är att fundera över vilka personer du vill skall närvara samt hur många personer ditt maxtak är. Detta är väldigt viktigt eftersom antal gäster kommer påverka valet av vilken plats eller bröllopslokal du kan vända dig till.
Det är även viktigt att fundera på hur stor budget man har. Många bröllopsarrangörer har ett kuvertpris som gäller per person.

Vilket datum ska bröllopet vara? 

Bestäm vilket datum du vill att bröllopet skall vara. För en del spelar datumet roll, dessa personer väljer därför datum som har en betydelse för de. För andra spelar det mindre roll och alla datum passar. Det är viktigt att vara i god tid och vi rekommenderar därför att ha ett datum tolv månader framåt.

Vart skall du ha bröllopet och vigseln?

När du bestämt din budget och antal personer som du vill bjuda till bröllopet, är det dags att bestämma var du ska ha det. Idag finns det många alternativ på vart man kan ha ett bröllop. Platser som är vanliga är herrgårdar någonstans ute på landet, stora bröllopslokaler, utomlands eller hemma på sin trädgård. Det lättaste sättet att hitta plats som passar Er är att fråga runt bland människor man känner. Utefter det kan man kontakta dessa arrangörer för att få offert på det man efterfrågar. När och om ni hittar något som passar Er, är det dags att bekräfta och boka platsen. Oftast behöver man betala in en handpenning och det är därför viktigt att fråga ut och klargöra vad som ingår vid bokningen.

Bestäm vilken kyrka eller lokal du vill ha för vigseln och ta ka kontakt med berörda för att se om ni får plats med de ni vill skall närvara. 

Vilka kreatörer skall du kontakta?

Nu är det dags att bestämma hur man vill bröllopet skall se ut. Har man använt sig av en bröllopsplanerare, så har de många bra idéer på vad som skall ingå. Gör man jobbet själv, vilket även är det vanligaste, behöver man ta kontakt med olika kreatörer. Nedan förklarar vi och listar de olika.

  • Bröllopsfotograf  - är det teamet som kommer fånga alla fantastiska ögonblick under din vigsel och din bröllopsfest. Många väljer att ha både någon som fotar och någon som filmar på sin bröllopsdag.
  • Band/DJ - Utan musik blir det ingen fest! Därför är det viktigt att hitta artister som passar din stil och ditt bröllop.
  • Florist - Många vill ha äkta blommor till sitt bröllop. Blommor som man kan dekorera på borden eller i kyrkan. Alla brudar skall självklart ha en fin brudbukett. Det är därför viktigt att hitta floristen som du tycker om.
  • Bakverk - Vissa bröllopslokaler kan ibland hjälpa till med din bröllopstårta, ska du ha festen hemma behöver du hitta någon som är duktig på att baka fina tårtor. De flesta butiker som har tårtor kan hjälpa till med detta.
  • Catering - Förutom en härlig bröllopsfest med mycket glädje och dans, så är maten en viktig faktor till en lyckad kväll. Catering går att beställa på den restaurang som passar dig men skall du gifta dig på en bröllopslokal eller liknande, brukar detta kunna ordnas via de.
  • Dekor - De flesta lokaler har någon form av dekor. Vill man ha dekor till hemmet eller till sin trädgård, finns det idag många event och dekor firmor som kan hjälpa till med det.

Bröllopsklänning

När det ungefär är 9 månader kvar, är det dags att bestämma bröllopsklänning. Bröllopsklänningen är bland det mest centrala i bröllopet och det är de allra flestas dröm att bära en bröllopsklänning. Undersök olika butiker, kolla bröllopstidningar, boka möten med olika bröllopsbutiker och hitta din perfekta klänning.

Brudtärnor

Har du brudtärnor så är det dags att hitta klänningar i det temat ni bestämt för bröllopet. Även här är det viktigt att undersöka och besöka olika butiker så att brudtärnorna blir perfekta bredvid dig.

Vigselringar och smycken

När det är tre till fyra månader innan bröllopet är det dags att införskaffa sig vigselringar och smycken till den stora dagen. Hos oss på Silvia Berlain hittar du allt som du behöver. Vi har matchande örhängen, halsband, armband och inte minst vigselringar.

Skicka inbjudningskort och boka smekmånad

I och med rådande situation med covid-19 väljer många att avvakta med att boka smekmånad. Ska man boka smekmånad rekommenderas det att göras ungefär fyra månader i förväg. Samtidigt är det dags att skicka inbjudningskort till dina gäster.

Den stora dagen!

Nu är det dags för er stora dag. Se till att sova tidigt, äta bra med mat och dricka bra med vätska inför den. Den stora dagen är lång, den är energisk, den är kärleksfull, fantastisk men inte minst DIN! Se till att njuta, ha roligt och vara närvarande.

Lycka till önskar teamet från Silvia Berlain!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad

Var den första att veta om exklusiva designsmycken, få de senaste kampanjerna direkt till din inkorg!