Sista minuten förlovningsring: en snabbguide

Har du möjligen hamnat i en "jag-borde-ha-köpt-förlovningsring-för-längesen-men-tiden-rann-iväg" situation? Ingen panik - vi på Silvia Berlain är här för att hjälpa dig!

Befinner du dig under tidspress och känner stress? Kanske har du redan börjat kika runt på information online men snabbt känt dig överväldigad när du försökt navigera i röran. Andas nu lugnt och följ vår snabbguide där vi går igenom de viktigaste stegen för att du ska hitta din perfekta förlovningsring.

  1. Sätt din budget
  2. Få en förståelse för stilpreferens
  3. Sätt en deadline
  4. Prata med en expert

Sätt din budget

Att välja en förlovningsring kan vara som att navigera genom en dimma av diamanter och beslut. Först och främst: du behöver veta hur mycket du kan spendera. Priset på en förlovningsring baseras främst på själva diamanten och beror på fyra huvudsakliga faktorer, kända som de 4 C: carat (vikt), cut (slipning), clarity (klarhet) och color (färg).

Diamanter betygsätts baserat på varje av de 4 C:erna: Stenar som rankas högre på varje skala kommer att vara dyrare än diamanter som ligger lägre på skalan. Men du behöver inte bara välja mellan en vacker (och dyr) diamant och en billigare. Om kostnaden är en faktor bör du prioritera vilken av de 4 C:erna som är viktigast för den förlovningsring du vill köpa. Att ha en idé om dina "måsten" - och var du kan kompromissa - innan du börjar köp-processen kan snabba upp saker betydligt.

Få en förståelse för stilpreferens

Tyvärr är du pressad på tid och har inte råd att slösa veckor på att ta reda på vilken typ av ringmodell som du eller din partner föredrar. Om du är på jakt efter att hitta en förlovningsring åt dig själv underlättar det självklart processen. 

Om du istället letar efter en ring åt din partner behöver du ta reda på hens preferenser. Din partner kanske redan hintat om detta som du snappat upp. Annars är din bästa satsning att ta med din partner på ringshopping för att ta reda på vilka diamanter - och ringstilar - som fångar hens öga. Att shoppa tillsammans för ringar kan kännas som att det tar bort en del av överraskningen från ett frieri, men du kan alltid säga att du letar efter idéer för när den tiden kommer.

För att få en bättre förståelse för vilka olika ringmodeller som finns kan du utforska vår kollektion av förlovningsringar per kategori.

Sätt en deadline

Diamanter kan verka enkelt, men det finns så många olika aspekter att välja rätt diamant - och att lära sig allt om dem kan få dig att fastna i ett kaninhål av forskning som är svår att ta sig ur.

Förebygg utmattning genom att sätta en fast deadline som du följer för att kunna ta ett beslut om en förlovningsring till dig eller din blivande make eller maka.

Det är också viktigt att ta hänsyn till den slutliga ringproduktionen och frakten med din deadline. Eftersom vi tillverkar alla våra ringar på beställning har vi en leveranstid på 2-3 veckor från och med den dagen du lägger din beställning.

Vi på Silvia Berlain erbjuder dessutom gratis hemlån av ringar där du har möjlighet att beställa hem upp till tre ringar för att prova helt kostnadsfritt.

Prata med en expert

Att fatta beslut om hur man köper en förlovningsring under tidspress kan verka som en skrämmande och ensam uppgift, men det behöver inte vara så. Vi på Silvia Berlain erbjuder gratis online-konsultation där du får boka in och prata med våra experter som snabbt kan hjälpa dig att hitta den perfekta förlovningsringen. Våra experter finns tillgängliga när som helst för att gå igenom det du behöver veta om diamanter och förlovningsringar. Våra experter tar hänsyn till både din budget och deadline för att hitta den exakta ringen du är ute efter.

Lycka till!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad

Var den första att veta om exklusiva designsmycken, få de senaste kampanjerna direkt till din inkorg!