Allt du behöver veta om vigselringar i Vitguld

När det kommer till vigselringar är vitguld ett populärt val för människor som vill ha något exotiskt men tidlöst. Här är allt du behöver veta om vigselringar i vitguld, om du funderar på att köpa en förlovningsring gjord av denna vackra blandning av ädelmetall.

Varför är vitguld så eftertraktat?

Trots utseendet på vitt guld är det faktiskt gult guld blandat med andra metaller. En legering som blandas ordentligt med gult guld blir mer hållbar och blir vit.

Vad är processen för att tillverka vigselringar i vitguld?

Silver, zink, koppar, palladium och nickel är några av de metaller som blandas med gult guld för att skapa vigselringar vitguld.
Vitguld kan ha olika nyanser beroende på vilken metall som används för att skapa det. Gult gulds slutgiltiga utseende beror också på den andel som läggs till det.
Vita guldringar kommer att pläteras i rodium för att skapa ett riktigt "vitt" utseende. Vitguld får sitt berömda utseende på grund av rodium finishen. Dessutom ger rodium vigselringar i vitguld en viss hållbarhet som gult guld inte har naturligt.

Vitguld - hur mycket dyrare är det?

Hos oss skiljer vi inte på vitguld och gult guld i pris. Detta eftersom vi inte vill att ditt köp ska baseras av priset på vilken färg ringen har.

Platina är mer hållbart, men dyrare än vitguld. Eftersom de två legeringarna har samma utseende skapades vitguld som ett billigare alternativ till platina. Platina, å andra sidan, behöver inte omarbetas efter exempelvis slipningar, eftersom slipning kan förstöra lagret/hinnan av rodium.

Hur underhålls vitguld?

Att bibehålla färgen på vitguld kräver lite mer omsorg än gult guld. En vitgulds blandning består av en blandning av metaller som alla måste rengöras och rodiumpläteras. Förutom professionell djuprengöring finns det några gör-det-själv-metoder tillgängliga för att vigselringar i vitguld  ska se underbara ut på en daglig basis.

När det vita guldet är smutsigt kan du blötlägga det i en blandning av mild tvål/diskmedel och varmt vatten i 20-30 minuter för att förbereda det för rengöring. När vigselringarna har lagts i blöt bör du gnugga den med en mjuk trasa för att få bort smutsen. När tvålen har tagits bort kan du skölja den med ljummet vatten. Torka den torr med en ren handduk.

Vill du ha hjälp med att rengöra dina ringar och vill att de ska se som nya ut? Kontakta oss så hjälper vi dig med att rengöra den, kontrollera diamantens fattning och polera den.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad

Var den första att veta om exklusiva designsmycken, få de senaste kampanjerna direkt till din inkorg!