Allt du behöver veta om förlovningsringar

Att välja förlovningsring kan verka svårt. För att underlätta ditt köp, har vi valt att svara på de allra vanligaste frågorna när det kommer till förlovningsringar.

Måste man ha likadana förlovningsringar?

Det är inte nödvändigt att ha likadana förlovningsringar. Det är en personlig preferens och många par väljer olika stilar som passar deras individuella smaker och personligheter. Det kan vara meningsfullt att välja ringar som representerar er som individuella och som ett par. 

Vad betyder det att ha ring på höger ringfinger?

Att ha en ring på höger ringfinger kan symbolisera olika saker beroende på kulturella och personliga betydelser. För vissa representerar det förlovning eller en relation som är under utveckling, medan det för andra helt enkelt är en personlig smak i hur de väljer att bära sina ringar. 

Hur många Carat ska en förlovningsring vara?

Caratvikten på en förlovningsring varierar beroende på personlig smak och budget. Det är viktigt att tänka på att Carat inte är det enda som påverkar en diamants skönhet. Diamantens 4C dvs. slipning, klarhet, färg och carat är också avgörande faktorer för dess utseende och värde. 

Måste man ha både förlovningsring och vigselring?

Valet att ha både förlovningsring och vigselring är personligt. Vissa par föredrar att ha båda ringarna som symboler för både förlovning och äktenskap/vigsel, medan andra väljer att endast ha en av dem. Det handlar om vad som är meningsfullt för er som par. 

Kan man ha ring på vänster ringfinger utan att vara förlovad?

Många människor bär ringar på vänster ringfinger av olika anledningar. Det kan vara ett smycke med sentimentalt värde, en familjering eller helt enkelt ett uttryck för personlig stil och smak, även om de inte är förlovade eller gifta. 

Kan man ha förlovningsringen på höger hand?

Det är fullt möjligt att bära förlovningsringen på höger hand. I vissa kulturer och länder bärs förlovningsringar traditionellt på höger hand. Valet beror på personliga preferenser och kulturell betydelse. 

Hur mycket ska man lägga på en förlovningsring?

Kostnaden för en förlovningsring varierar beroende på individuell budget och prioriteringar. Det är viktigt att hitta en ring som du är bekväm med ekonomiskt och som representerar ditt förhållande på ett meningsfullt sätt. Ett traditionellt riktmärke är "tre månadslöner" vilket mer sällan följs idag. Vi har ringar i alla prisklasser och tycker inte att det skall kosta en förmögenhet att förlova sig.

Vilket material är bäst i förlovningsring?

Det finns ingen "bästa" metallen för förlovningsringar, det beror på personlig smak. Gult guld, vitt guld, platina och andra metaller har sina egna unika egenskaper och utseenden, så det är en fråga om vad som passar din stil och behov. 

Kan man ha en förlovningsring i silver?

Du kan ha en förlovningsring i silver om det är ditt önskemål. Silver är ett populärt och prisvärt alternativ. Det är dock viktigt att tänka på att silver kan vara mer benäget att slitas över tid jämfört med ädelmetaller som guld eller platina. 

Vad kostar en äkta diamantring?

Priset på en äkta diamantring varierar beroende på flera faktorer, inklusive diamantens kvalitet, caratvikt och ringens material. Därför kan priserna variera från några tusen kronor till hundratals tusen kronor eller mer, beroende på dina val. 

Vad är värd mest rött eller vitt guld?

Pris och värde varierar beroende på aktuell marknad och materialkvalitet. Vitt guld är ofta dyrare än rött guld på grund av de metallegeringar som används för att skapa dess vita utseende. 

Vilken färg ska en förlovningsring vara? 

Färgen på förlovningsringen är en fråga om personlig smak. De vanligaste färgvalen är gult guld, vitt guld och platina, men det finns också andra färger att överväga, som roséguld eller tvåtonade ringar. 

Vilka fingrar ska man ha ringar på? 

Ringar bärs vanligtvis på ringfingret, men det finns inget fast regelverk. Beroende på kultur och tradition kan ringar bäras på olika fingrar. Det viktigaste är att du bär dem på ett sätt som känns meningsfullt för dig. 

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad

Var den första att veta om exklusiva designsmycken, få de senaste kampanjerna direkt till din inkorg!